Sebastian Vettel a Belga Nagydíjon – idén már nem először – kapkodva versenyzett, aminek eredményeképp előbb kiütötte Jenson Buttont, majd a további esés-keléssel a saját pontszerzési esélyeit is végleg semmissé tette.

A németet Spa után többen is figyelmeztették, hogy higgadtsággal többre menne, de Vettel azt mondja, hogy ő nem kíván változtatni a hozzáállásán, ezután is agresszíven vezet majd.

“Az autóversenyzés nem kávészünet. Mindig úgy állok a rajtrácsra, hogy győzni akarok. Ehhez támadni kell, nem elég csak várni a sült galambot. Mindig igyekszem támadni, ilyen értelemben semmi sem változik. Az ember mindig észnél van, felméri a kockázatokat. Tudom, hogy én és az autó is elég gyors a győzelemhez” – mondta a pilóta a Speedweeknek.

A spái nullázással Vettel leszakadt a bajnoki éllovasoktól, a vezető Lewis Hamiltontól 31, saját csapattársától, Mark Webbertől pedig 28 pontra került, de úgy gondolja, hogy hiba lenne a Red Bull részéről, ha ezután az esélyesebb ausztrált tennék első számú pilótává.

“A versenyző szemszögéből ennek nincs értelme, az ember nem mond le a bajnoki címről, amíg matematikailag esélye van. A csapat szempontjából sincs értelme az egyik pilótát támogatni, mert ezzel a másikat hozzák hátrányba, pedig mindkét versenyzőtől a lehető legtöbb pontot kell begyűjteni, hogy megnyerhesse a konstruktőri címet. Ha két pilóta ilyen közel van, akkor nagyon veszélyes az egyiket kiemelni” – magyarázta Vettel.