Bár az indiai Karun Chandhok a Német Nagydíj óta nem vezet a Hispaniánál, helyére a komolyabb szponzori háttérrel rendelkező Sakon Yamamotót ültették, a 26 éves pilóta jövőre komoly értéket képviselhet. Az ok egyszerű: miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megerősítette, hogy 2011-ben az Indiai Nagydíj is bekerül a versenynaptárba, a hazai pilóta marketingszempontból főnyeremény.

“Szinte az összes Forma-1-ben érdekelt gazdasági szereplő számára kulcspiac India, nagyszerű így elhozni őket az országunkba” – mondta a futammal kapcsolatban Chandhok.

“Óriási dolog lenne, ha az életrajzomba bekerülne, hogy én voltam az első indiai versenyző az Indiai Nagydíjon, nagyon igyekszem, hogy megtaláljam a lehető legjobb lehetőséget 2011-re” – tette hozzá.

Az F1 ura, Bernie Ecclestone jó ideje fantáziát lát az indiai versenyzőben, már tavaly is szerette volna beültetni a Force Indiához, de akkor még nem kért belőle a silverstone-i alakulat. Mivel Adrian Sutil maradása egyelőre kétséges, Chandhoknak mostanra nagyobb esélye lehet erre.

“Egyelőre korai lenne még erről beszélni. Még szerződésem van a HRT-vel, meglátjuk, mit hoz a jövő” – fogalmazott óvatosan a pilóta.