A Bridgestone 1997-es belépése után a 2010-es idény végén kivonul a Forma-1-ből, utódja a Pirelli lesz. Az elmúlt négy idényt kizárólagos gumiszállítóként eltöltő japán gyártónál jelezték, hogy szívesen segítenek az olasz kollégáknak az F1-es felkészülésben, ha igénylik.

“Nekünk megvolt az az előnyünk, hogy lépésről lépésre vállalhattunk szerepet, mert a Goodyear is a színen volt. Először csak egy élcsapatunk volt (a McLaren), aztán kettő, és így tovább. A Pirelli esete más, nekik azonnal a teljes mezőnyt kell ellátniuk, ami elég nehéz feladat lesz” – mondta a Bridgestone motorsportfőnöke, Hirohide Hamashima.

“A Pirelli addig nem kérte a tanácsunkat, hiszen nagyon büszkék a mérnökeik, főképp, ha a versenyről van szó, de ha szeretnék, örömmel rendelkezésükre bocsátanánk néhány munkatársunkat. Nagyon jó kapcsolatokat építettünk ki a csapatokkal, nem szeretném, ha zavar támadna. A Bridgestone-ról Pirellire való átállásnak a legsimábban kellene zajlania” – magyarázta a japán.

A Pirelli augusztusban megkezdte már az új F1-es PZero gumijai tesztelését, és a gyártó szerint jól haladnak a fejlesztéssel.