Adrian Sutil ötödik, míg Vitantonio Liuzzi tizedik lett a Belga Nagydíjon, vagyis a Force India mindkét pilótájának sikerült a pontszerzés. Az eredmény ígéretes a folytatásra, a Force India nem is dőlt hátra, Monzában is a pontszerzés a cél.

A csapat számára most az a legfontosabb, hogy megerősítse hatodik helyét a pontversenyben. “Spa kedvező pálya volt számunkra, így két pontszerző helyet is szereztünk” – mondta a csapatfőnök Vijay Mallya. “Kulcsfontosságúak voltak ezek a pontok, 18 egységgel elhúztunk a Williamstől, egyúttal jeleztük, hogy összeszedtük magunkat a szezon második felére.”

“Jó volt a tempónk és az autó vezethetősége is, mivel az olasz, japán és brazil pálya is hasonló jellegű, bízunk benne, hogy ezek az eredmények megismételhetőek. Tudjuk, hogy a pályán éleződik majd a harc, de Monza előtt óvatosan optimista, visszafogottan magabiztos hangulatban vagyunk.”

“Nem dőltünk hátra, sokat dolgoztunk a gyárban, hogy felkészüljünk az alacsony leszorítóerőt kívánó monzai pályára, teljesen új csomaggal készülünk a futamra.”