Közvetlenül a nyári szünet előtt a Renault egy kicsit bukdácsolt, a csapat legjobb eredményét Vitalij Petrov hungaroringi 5. helye jelentette, de a Belga Nagydíjon a sárga-fekete autóra más újítások mellett felkerült a sokáig fejlesztett F-csatorna is, amelynek segítségével Robert Kubica a dobogóra jutott.  

A biztató spái szereplés után a csapatnál optimisták a folytatást illetően, a cél a Mercedes megelőzése a konstruktőri bajnokságban.

“Nagyszerű volt így visszatérni a szünet után, jó előjel az utolsó hat futamra nézve. Robert a belgiumi hétvége kezdetétől gyors volt, bírta az élmenők tempóját. Nagyszerű teljesítmény volt a dobogós helyezés, megérdemelt jutalom a csapat számára” – mondta a Renault technikai igazgatója, James Allison.

“Jelenleg 23 pontra vagyunk a Mercedestől, így a további futamokon négy-négy pontot kell hoznunk rajtuk. Spában csak hármat sikerült lefaragni, de bízom benne, hogy ha sikerül tartani a mostani versenyképességünket, akkor ezután mindkét autóval előttük végezhetünk. Ha ez sikerül, és nem lesznek megbízhatósági problémáink, nagyon jó esélyünk van” – magyarázta a szakember.