Bár Michael Schumacher ferraris éveiben öt alkalommal győzött az őt bálványozó tifosik előtt Monzában, a hétszeres világbajnok a viszonylag sikeres Belga Nagydíj után sem fűz túl sok reményt a jövő hétvégi Olasz Nagydíjhoz, úgy gondolja, hogy az autónak nem fekszik majd a pálya.
 
“Spa elég szórakoztató hétvége volt, amire visszatekintve azt mondhatom, hogy a körülményeket tekintetbe véve elég jó eredményt értünk el” – mondta belgiumi 8. helyéről a német. “A következő versenyen, Monzában sem unatkozunk majd, de egész más okból: azt hiszem, nagyon komoly kihívás lesz a csapatnak.”

“Idén már máskor is láthattuk, hogy a monzaihoz hasonló jellegű pályák nem igazán kedveznek nekünk. Természetesen készülünk, és igyekszünk mindent kihozni a csomagunkból, meglátjuk, hogy tudunk majd küzdeni!”

“Én személy szerint nagyon várom a visszatérést Monzába, ahol az évek alatt annyi támogatást kaptam” – tette hozzá Schumacher, aki eddigi utolsó előtti F1-es győzelmét a 2006-os Olasz Nagydíjon aratta, ami azóta is a Ferrari utolsó hazai győzelme.