A 2001-től teljes gyári tulajdonban lévő F1-es csapatának 85 százalékos tulajdonrészét tavaly télen adta el a Renault a luxemburgi Genii Capitalnak. A csapat idén el is kezdett kimászni a korábbi gödörből, de úgy tűnik, pénzügyileg nincs minden rendben, ugyanis nemrég előleget szerettek volna kérni Bernie Ecclestone-tól, a múlt héten pedig felröppent, hogy a Renault a visszavásárlást fontolgatja.

A Genii – és így a csapat – főnöke, Gerard Lopez maga is elismeri, hogy egy kicsit többe kerül nekik az F1, mint számították, de azt is hangsúlyozza, hogy nincs komoly baj.  

“Gazdasági szempontból jól állnak a dolgaink, tartjuk magunkat a terveinkhez. De a költségek magasabbak, mint gondoltuk, a Forma-1 sokkal többe kerül, mint vártuk” – idézte Lopezt az olasz Autosprint.

“Tudtuk, hogy az autónk a születésekor nem volt elég gyors, így komoly ráfordításokat kívánt, hogy versenyképessé tegyük. Aztán ott a fejlesztés, ami drágább, mint vártuk, további kiadásokat jelent. De ami 2011-et illeti, továbbra is bizakodva tekintünk előre” – tette hozzá.