Jenson Button két éve kapott rá a triatlonra, és az angol kezd divatot teremteni az F1-ben. A címvédő júliusban a londoni triatlonon indult legutóbb, a rá következő héten pedig a mercedeses Nico Rosberg próbálta ki magát az úszást, biciklizést és futást házasító sportágban.

Ezen a hétvégén, pontosabban ma újra Forma-1-es pilóták indulnak, Button mellett a hispaniás Bruno Senna és újonc- és honfitársa, Lucas di Grassi vág neki a monacói triatlonnak. Míg a “veterán” triatlonos címvédő újra mindhárom próbában megméretteti magát, a kétfős váltócsapatként csapatként induló Senna és di Grassi megosztja a feladatokat: a HRT-s “csak” 100 km-t kerekezik majd, míg a virgines di brazil az úszásban és a 10 kilométeres futásban próbálja ki magát.

“Kihívás és móka is lesz ez Lucasnak és nekem. A csapatunk neve Bordazsír, ami a beceneveink keveréke” – mondta Senna utalva arra, hogy ő gokartos korában majdnem az összes bordáját eltörte, míg di Grassi neve egybecseng a portugálul zsírt jelentő graxi szóval.

“Nem győzni akarunk, de mindenképpen jól jön majd ez az edzésprogramunkban. Én hozzá vagyok szokva a biciklizéshez, de 100 kilométer a hegyek között még nekem is sok lesz, örülök, ha tisztességes idővel és ép bőrrel végigcsinálom” – tette hozzá