Az már biztos, hogy a következő szezon előtti teljes téli tesztnapok számát növeli az F1-es csapatok szövetsége (FOTA), a 2011-es idény előtt hatszor lehet korlátlan mennyiségben tesztelni. Valószínűtlennek tűnik ugyanakkor, hogy lazítanak a szezon közbeni teszttilalmat rögzítő előírásokon, a kiscsapatoknak a jelenlegi szabályozás tökéletesen megfelel.

“Személy szerint örülnék a több tesztnek, de tiszteletben tartom a tényt, hogy még mindig vannak nehéz helyzetben lévő csapatok” – mondta Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke, egyben a FOTA elnöke. Spában egyeztettek az istállók a szabályok esetleges megváltoztatásáról, de a kiscsapatok részéről heves ellenállás mutatkozott.

“Egy hajóban evezünk” – nyilatkozta Otmar Szafnauer, a Force India ügyvezetője. “A tesztelés csak azoknak a csapatoknak jelent előnyt, akik megengedhetik magukat. A tilalom tehát jó a Forma-1 számára, még ha a nagycsapatok emiatt akdályokba is ütköznek fejlesztéseik során.”

Michael Schumachernek nincs ínyére a teszttilalom, a hétszeres bajnok szerint az F1 a világ egyetlen olyan sportja, amelyben tilos edzeni. Franz Tost a Toro Rosso részéről erre azzal vágott vissza, hogy még egy olyan sport sincs a világon, ahol egyetlen tesztkilométer megtétele 700-1000 euróba kerül.