Tavaly év elején vetődött fel egy római utcai Forma-1-es verseny rendezésének ötlete, és úgy tűnik, annak ellenére, hogy jó ideje nem lehetett hallani róla semmit, a terv nem halt el.  

Az olasz főváros polgármestere, Gianni Allemanno szerdán a közszolgálati RAI 1 reggeli műsorában hangsúlyozta, hogy nagyon is jó úton halad a projekt.

“2012-től, de legkésőbb 2013-ban megrendezzük a nagydíjat Rómában. Ez a második olaszországi verseny lesz, hiszen Monzában garantált a futam” – mondta a polgármester, utalva az Olasz Nagydíjnak otthont adó klasszikus versenypálya félelmeire.

A tervek szerint az utcai pályának a város EUR nevű negyede adna otthont, ugyanis a 20. század első felében a fasiszta modernizmus jegyében épült városrész széles utcái jóval alkalmasabbak a futam rendezésére, mint a sokkal régebbi belvárosi részek.

“Vannak még gondok, megegyezésre kell jutnunk az EUR lakóival. De nemzetközi szinten már megállapodtunk. Még nincsenek konkrétumok, de elég biztosat ígérhetünk” – mondta Allemanno.