Az újonc Virgin szintén újonc pilótája, Lucas di Grassi 2008-ban a Camposszal jutott a GP2-es sorozat harmadik helyezéséig és juttatta a bajnoki címig a csapatot Vitalij Petrovval közösen. A brazil 2009-ben egy másik spanyol csapattal, a Racing Engineeringgel ismételt, mielőtt idén az F1-be lépett volna.

Úgy tűnik azonban, hogy di Grassi azóta sem felejtette el a ma már Addax néven futó Campost, ugyanis a pilóta résztulajdont vásárolt a versenyalakulat GP3-as szárnyában.

“Nagyon jól éreztem itt magam, nagyon fontos céljaimat valósítottam meg a csapattal 2008-ban. Most visszatértem, hogy felajánljam a szolgálataimat, leginkább sportszempontból. Nagyon várom, hogy egy olyan projektben dolgozhassak, amely valódi alapot nyújt a fiatal versenyzőknek, akiket igyekszem majd műszaki, taktikai szempontból segíteni, a pályákról és a versenystratégiáról adok majd nekik információkat. Ők az autóversenyzés jövője, segíteni kell a fiatal tehetségeket a haladásban. Meggyőződésem, hogy a GP3 a jövő, és évről évre erősebb lesz, hiszen ez a kategória előzi meg a GP2-őt” – mondta a brazil.

Nem di Grassi az egyetlen F1-es, aki érdekelt a GP3-ban, hiszen a pilóta F1-es csapata, a száguldó cirkuszban Virgin nevet viselő Manor GP is részt vesz a szériában, ahogy Mark Webber és főnöke, Christain Horner is közösen működteti az MW Arden alakulatot.