Gyors pályát ígérnek az új Amerikai Nagydíj szervezői, a létesítményt a texasi Austinban alakítják ki. Hála a terület jó adottságainak, a pálya a választott lelátótól függetlenül mindenhonnan belátható lesz, így a nézők végigkövethetik a versenyt.

5470 méter hosszú lesz az aszfaltcsík, húsz kanyart alakítanak ki rajta, a szintkülönbség negyven méter. Tavo Hellmund, a szervező Full Throttle Productions partnere arról is beszélt, hogy a célegyenes melletti főlelátót húszezer fősre tervezik, a pálya többi lelátóján további ötvenezer helyet alakítanak ki. 220 millió dollár (49 milliárd forint) az építkezés teljes költségvetése.

Hellmund szerint a pálya visszatérést jelent az öreg, klasszikus pályákhoz, több kanyart is meglévő, európai helyszínek inspirálnak. Ahogy az a Forma-1-ben szinte szokásosnak számít, az amerikai pályát is Hermann Tilke cége tervezi.

Bernie Ecclestone már rábólintott a vonalvezetésre, Hellmund elmondása alapján a vezérnek tetszettek a tervek. “Olyan pályát akartam, amely gyors, technikás és nézőbarát” – fogalmazott Hellmund. “Gyakori panasz a versenypályákon, hogy a rajongók csak a pálya egy bizonyos pontját látják, nálunk nem így lesz.”

Hellmund azt várja, hogy novemberben, legkésőbb decemberben megtörténik az alapkőletétel.