A Belga Nagydíjon bemutatott, indiszponált versenyzése után mindenki Sebastian Vettellel foglalkozik: Jenson Button szerint az ifjú német még nem lehet bajnok, de Niki Lauda és David Coulthard szerint is csak akkor, ha visszavesz és kicsit lehiggad.

“Abszolút szupertehetség vagy, de túlzott kockázatokat vállaltál” – üzent Lauda Vettelnek. “Még egy hiba és a világbajnokságodnak annyi, dolgozhatsz a csapattársadért, ami a végső büntetés is lenne egyben. A nyomás bénító lehet, mert mindenki azt várja, hogy te legyél elöl, minden más csalódás.”

David Coulthard, aki a Red Bullnál tanácsadói feladatokat lát el, Vettel fiatalságának számlájára írja a hibákat. “Egy fiatalembert látok, aki első fájdalmas időszakát éli” – vélekedett Coulthard. “Nem bocsátom meg a hibákat, ahogy korábban is mondtam, az F1 nem óvoda, de megértem őket.”

Christian Horner csapatfőnök kiáll pilótája mellett. “Sebastian minden kétség nélkül nagyon-nagyon tehetséges versenyző” – mondta Horner. “A belgiumi azon versenyek egyike volt, ahol nem számára kedvezően alakultak a dolgok. Nyugodtnak és koncentráltnak kell maradnia, és akkor ő fog örülni. A másodperc törtrésze alatt kell döntéseket hozni, a Jensonnal szembeni szituációban valóban hibázott. Még mindig nagyon fiatal, könnyű nagyon kritikusnak lenni olyasvalakivel szemben, aki viszonylag tapasztalatlan. Biztos vagyok benne, hogy sokat tanult a történtekből.”