Lewis Hamilton belgiumi győzelmével átvette a vezetést a pontversenyben, azonban a korábbi éllovas, a Red Bull-os Mark Webber a közelében maradt, hátránya csak három pont. Nincs ilyen jó helyzetben a másik három esélyes, Fernando Alonso, Jenson Button és Sebastian Vettel a spái nullázás után lemaradt.

Annak ellenére azonban, hogy Hamilton előnye már több mint egy győzelemnyi a harmadik helyen álló Vettellel szemben, a mclarenes teljesen nyitottnak látja a küzdelmet.

“Az elmúlt futamokon láthattuk, hogy milyen gyorsan változhatnak a dolgok, szóval sok van még hátra. Sok pontot gyűjthet még bármelyik esélyes pilóta. Számomra nyilván Mark a fő ellenfél, ami a pontokat illeti, de úgy gondolom, hogy a bajnokság még teljesen nyitott, persze szeretném elérni, hogy pár futam után már ne ez legyen a helyzet” – mondta a 2008-as bajnok.

Hamilton azt is kiemelte, hogy a jelenlegi állás alapján még a csapaton belül is teljes az egyenlőség náluk: “Szerintem Jensonnak egyszerűen nem volt ma szerencséje. De mindkettőnket ugyanúgy kezel a csapat, így szerezhetjük a legtöbb pontot, nem hiszem, hogy szükség lenne eltérő bánásmódra.”

A 31 pontos hátrányba került Vettel is úgy gondolja, hogy a hátralévő futamokon még bőven lehet fordítani: “Majd meglátjuk. Még van hat verseny, azt pedig láttuk már, hogy gyorsan változnak a dolgok. Tudom, hogy legalább a dobogóra kellett volna állnom (Spában), de még mindig bármi lehetséges, még megnyerhetem a bajnokságot” – mondta a német.

Vettellel ellentétben Mark Webber a Belga Nagydíj után nem túl burkoltan arra utalt, hogy a bajnoki siker érdekében lassan mellé állhatna a csapat, azonban a csapatfőnök, Christian Horner egyelőre nagyon korainak tartja ezt a felvetést.

“Még 150 pontot lehet szerezni. Ketten elhúztak egy kicsit, míg a három másik főszereplő nem szerzett pontot, de egy kicsit korainak tartom még ezt. Bár a(z új) pontrendszer miatt félrevezetőek lehetnek a különbségek, még öten vannak harcban a címért.”

Horner szerint Webber is tudja, hogy egyelőre nyitott a küzdelem, nem fogja erőltetni a kiemelt helyzetet:

“Nem hiszem ezt. Mark sportember, ugyanolyan jól ismeri a számokat, mint bárki. Ő is tisztában van vele, hogy milyen gyorsan változhatnak a dolgok – persze nagyon jó helyzetben van. Ha Monzában is sikerül hasonlóan teljesítenünk, akkor utána már a nekünk kedvező pályák jönnek.”