Sebastian Vettel a Belga Nagydíj 15. körében egy elbaltázott előzés közben kiütötte a versenyből a második helyen autózó Jenson Buttont. A német ezzel saját futamát is tönkretette, hiszen bokszutca-áthajtásos büntetést kapott, amit később aztán újabb, defekttel végződő szerencsétlen előzéssel is tetézett.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh egyáltalán nem volt elragadtatva a Red Bull-os ifjonctól.

“Az F1-ben nem szokás az ilyesmi, ez az alsóbb kategóriákra emlékeztetett. Az áthajtásos büntetés talán még enyhe is volt. Elég furcsa hiba volt. Elhiszem, hogy nem volt szándékos, de tényleg furcsa volt” – mondta az angol.

“Vettel egy kedves srác, de erre semmi szükség nem volt – ha valaki sorozatosan ilyen hibákat csinál, akkor érdemes elgondolkodni azon, mi is jár a fejében. Úgy tűnt, hogy belül akart elmenni, ahol csak pár centi hely volt. Fogalmam sincs, hogy is gondolta. Aztán eldobta az autót – jobban örültem volna, ha a saját csapattársával csinálja ezt” – utalt Whitmarsh a Red Bull-osok isztambuli esetére.

A Red Bull főnöke, Christian Horner természetesen megvédte Vettelt, szerinte Button fékezett a kelleténél korábban:

“Láthatóan korábban fékezett, mint ahogy Sebastian várta, és amikor ki akarta kerülni, a hátsó kerekek blokkoltak egy huppanón, emiatt megpörgött. Nem szándékosan ment Jensonnak, csak így alakult. Nagyon szerette volna megelőzni Jensont, mert eléggé feltartotta, miközben Lewis egyre inkább elhúzott. Az eső épp cseperegni kezdett, és a Jenson által választott féktáv meglepte, ilyen egyszerű az egész” – nyilatkozta a futam után.