Sebastian Vettel folytatta idei szériáját, a német újabb versenyen keverte magát bajba. A Red Bull-os hiába indult a negyedik rajtkockából és lépett előre a harmadik helyre Spában a futam elején, a 15. körben egy előzésnél belepördült Jenson Button McLarenjébe.

“Nem tudom, mi volt Sebastiannal. Egyszer csak egy nagy lökést éreztem az oldaldobozon. Szétszakította a radiátort, le is állt az autóm. Nagyon furcsa baleset volt, nem is tudom, mit akart. Elég nagy ütközés volt, fáj is” – mondta Button, akinek különösen rosszul esett, hogy jó pozícióból esett ki.

“Igazán jónak tűnt a helyzet. Jól rajtoltam, jót küzdöttem a nedves pályán, másoknál jobban sikerült tapadást találnom. Az első szárnyam sérült volt, ezért a legnagyobb leszorítóerőre állítottam, így viszont egy kicsit fickándozott az autó hátulja. Nem volt könnyű magam mögött tartani a többieket, de szerintem jól csináltam.”

Vettel a futam után elismerte, hogy sajnálta a történteket:

“Először is bocsánatot kérek!Természetesen nem akartam tönkretenni a versenyét, sem a sajátomat. Bár gyorsabb voltam nála és többször közel is kerültem hozzá, nem voltam elég közel. Próbáltam kívülről kifékezni. Amikor kihúztam, az autó a fékezés közben kitört, nem tudtam irányítani és nekiütköztem” – mondta a német, aki Button kiütéséért bokszutca-áthajtásos büntetést kapott, később Vitantonio Liuzzival birkózott és kapott közben defektet hogy végül a 15. helyen érjen célba.