A Red Bull a Magyar Nagydíjon egyszerűen megfoghatatlan volt, a Milton Keynes-iek tempója láttán a riválisok csak vakargatták a fejüket. Míg a nagy leszorítóerőt kívánó Hungaroringen az RB6-os hatalmas előnyben volt, az egészen más karakterisztikájú Spában már nem biztos, hogy ugyanilyen erős lesz, és a kilátásokat a trükkös első szárny kiszűrésére megszigorított szabályok is rontják.

Mark Webber és Sebastian Vettel is inkább csak visszafogottan beszél a Belga Nagydíj előtt.

“Számomra a legfontosabb az, hogy a szünet alatt a lehető legtávolabb maradjak a repülőktől és a hotelektől, mert ezekből bőven kijut majd az idény utolsó részében. A szünet alatt ezektől távol a pilóták felfrissülnek – nem a versenyzés fáraszt ki minket igazán” – emelte ki Webber.

“Nem hiszem, hogy van olyan pilóta, aki ne várná Spát, fantasztikus pálya. Azt hiszem, jók leszünk ott is, de hogy annyira jók-e, mint Magyarországon, az mindannyiunk számára kérdés egyelőre. De a csapat készen áll” – magyarázta a bajnoki éllovas.

Vettel is igyekezett pihenni és rákészülni az idény utolsó szakaszára, de a versennyel kapcsolatban nem hallgatja el, hogy ezúttal nehezebb dolguk lesz, mint egy hónapja.

“A hosszú szünet lehetőséget ad a rendszeresebb edzésre, a kéthetente következő futamok alatt nehezebb az erőnléttel foglalkozni. A nyaralás első felében igyekeztem kikapcsolódni, aztán a második felében intenzívebb edzéssel készültem a szezon hátralevő részére.”

“Spát imádom, az egész Forma-1 legjobb kanyarkombinációi vannak a pályán. Hosszú, gyors sodrású pálya, feküdni fog az autónak. Tavaly is nagyon versenyképesek voltunk, de az időmérőn nem szerepeltünk jól. A gyenge pontunkat a hosszú egyenesek és az emelkedők jelentik majd, tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de azért bizakodom!” – mondta a tavaly harmadik helyen végző német.