A 2011-ben a Forma-1 hivatalos gumiszállítójaként a Bridgestone-t váltó olasz Pirelli kedden és szerdán első ízben tesztelte prototípusait F1-es autóval, Mugellóban az új abroncsokkal Nick Heidfeld körözött a 2009-es Toyotával. A gyártónál elégedetten nyilatkoztak az első teszt után.

“Ez volt a Forma-1-es visszatérésünk első lépése, és nagyon elégedettek vagyunk a gumik viselkedésével, valamint az összegyűjtött adatokkal. A gumi profiljának és szerkezetének véglegesítésére koncentráltunk, és ezt a munkát folytatjuk a következő teszteken is” – mondta a Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery.

“A mugellói pálya felszíne elég durva, a nyomvonal nyújtott, közepes sebességű és hajtűkanyarokat is tartalmaz, ezért nagyon jó vizsgálati helyszín. A tervek szerint haladunk, sok-sok elemzésre alkalmas adatot gyűjtöttünk a teszten, pont ahogyan reméltük!”  

“Sokan vállaltak nagyon sokat azért, hogy most, ilyen rövid idő alatt idáig jussunk. A Toyota-csapat is nagyon profi volt, jó, megbízható autót adott nekünk, és örömmel kezdtük meg a közös munkát Nick Heidfelddel, aki kiváló visszajelzésekkel és tanácsokkal szolgált” – tette hozzá a Pirelli-főnök.