A Mercedes GP tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy szerződést bontott a csapat harmadik számú versenyzőjével, Nick Heidfelddel, aki így elvállalhatta a Pirelli hivatalos tesztelői állását.

“Az együttműködésünk kezdetétől világos volt, hogy a Mercedes GP elengedi Nick Heidfeldet, amint aktív Forma-1-es tevékenységre lesz kilátása. Most pontosan ez a helyzet, nála tapasztaltabb és képzettebb pilóta nem is vezethetné a jövő évi gumik fejlesztését. Nagyszerű lenne Nicket jövőre egy versenyképes autóban látni, biztos vagyok benne, hogy a gumifejlesztésben vállalt vezető szerepe, valamint a képességei jó esélyt nyújtanak számára 2011-re” – búcsúztatta a németet a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug.

Heidfeld tegnap a Toyota 2009-es modelljének volánjánál meg is kezdte a munkát az olaszországi Mugellóban, távozása azonban azt jelenti, hogy a Mercedes GP-nek pillanatnyilag nincs tartalékosa, akit szükség esetén Michael Schumacher vagy Nico Rosberg helyére ültethetne.

A szabályok nem teszik kötelezővé a tartalékos alkalmazását, azonban elvileg minden csapatnak két pilótával kell indulnia a versenyhétvégéken, tehát a Mercedesnél előbb-utóbb megoldást kell találni ennek bebiztosítására.

A finn Turun Sanomat úgy tudja, hogy a német csapatnál egyelőre nincs terv a pótlásra, valószínűleg versenyről versenyre jelölnek majd ki alkalmi harmadik pilótát, a spanyol AS azonban arról ír, hogy a posztra esélyes a tavalyi Forma-2-es bajnok, a Virgintől nemrég távozott Andy Soucek.