A szerb Stefan GP és a spanyol Epsilon Euskadi mellett az olasz Durangóval szövetkezett 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve is pályázik a Forma-1 2010-re üresen maradt, 13. helyére a jövő évre. Bár a Nemzetközi Automobil Szövetség finoman szólva sem sieti el a 2011-es új csapat kiválasztását, a kanadai pilóta bízik benne, hogy az ő projektjükre nem lehet panasz.

“Nagyon büszke vagyok a pályázatunkra. Arra nincs befolyásunk, hogy a többiek mit mutatnak és minket hogyan értékelnek, de mi mindent az FIA előírásainak megfelelően végeztünk. Nem ügyeskedtünk, mindent a szabályoknak megfelelően tettünk, a partnereim kifogástalan munkát végeztek” – mondta a 39 éves versenyző a Rue Frontegnacnak.
 
“Nem tudjuk, hányan is jelentkeznek, azt meg főleg, hogy mennyire komolyak. Ha nem megfelelők a pályázatok, az sem biztos, hogy az FIA mindenképpen választ 13. csapatot. De ha mégis mi indulhatunk, akkor jön az igazi stressz! 2011-ben nehéz lesz versenyképesnek lenni, jól tudjuk, de nem is egy évre építjük a csapatot” – magyarázta a kanadai.

Ugyancsak a Rue Frontegnacnak nyilatkozott a McLaren volt csapatfőnöke, mára a wokingi cégkomplexum elnökeként működő Ron Dennis, aki elmondta, hogy szorít Villeneuve-ék sikeréért.

“Az F1 világában mindenki szeretné, ha sikerülne. Mindig jó, ha egy korábbi világbajnok ott van a mezőnyben. Persze nem lesz könnyű dolga csapattal együtt visszatérni, minden a pénzügyi háttéren múlik” – mondta az angol.