Nem tartja újdonságnak a Michael Schumacher Rubens Barrichello elleni manővert Gerhard Berger. Az osztrák, aki több mint 200 futamos pályafutása során 10 futamot nyert meg és olyan csapatoknál versenyzett, mint a McLaren vagy a Ferrari, úgy véli a német manővere régen általános gyakorlat volt.

Berger vs. Schumacher

Berger vs. Schumacher


“Mi keményebben és sokkal brutálisabban vezettünk. Körönként háromszor szorítottuk egymást a falhoz bármilyen panasz nélkül. Ez is része volt a versenynek. Nem gondolkoztunk volna egy ilyen helyzeten, mint amilyen Michaelé volt Barrichello ellen” – nyilatkozta az 50 éves Berger, aki ezzel csak szó szerint nem mondta, hogy most kislányok vezetnek!

Ayrton Senna volt csapattársa a tiroli Tageszeitungnak adott interjújában kitért Schumacher bajnoki esélyeire is. Az osztrák kételkedik abban, hogy a Mercedes GP pilótája képes lenne megszerezni a nyolcadik bajnoki címet.  

“A szezon előtt még jól hallhatóan azt válaszoltam volna, hogy igen” – mondta. “Ma viszont az kell mondanom, nem. Csapattársa, Nico Rosberg tisztán megelőzi őt. Michael megpróbálja követni Nico fiatalságát a meglévő komoly tapasztalatával, de ez nem működik. Csapattársa gyorsabb és meg kell tanulnia ezt elfogadni”