Nick Heidfeldnek nagyon mehetnékje van a Mercedestől, a németet nem elégíti ki, hogy a versenyeket csak a bokszból nézheti. Kapóra jött számára, amikor a Forma-1-be jövőre beszálló Pirelli tapasztalt tesztpilóta keresésébe kezdett, az elsők között jelentkezett, hogy vállalná a fontos tesztelési feladatok elvégzését.

Heidfeld jelenleg még a Mercedes pilótája, de úgy tudni, hogy a gyár nem gördít akadályt távozása elé. A német így már a Pirelli jövő heti első gumitesztjein részt vehet az olaszországi Mugellóban. Felmerült, hogy Heidfeld esetleg mindkét állást vállalja, ez az opció azonban gyorsan kiesett, mert a Mercedest azonnal támadások érték volna, hogy Heidfeld tesztpilótáskodása miatt lényegesen több adathoz jut az új gumikról és emiatt előnybe kerül.

Még nem írták alá a válásról szóló megállapodást a felek, de ez már csak puszta formalitásnak tekinthető. Kérdéses, hogy ki lesz a Mercedesnél Heidfeld utódja, felmerült a Force Indiánál hasonló szerepkörben dolgozó Paul di Resta neve is, a németek azonban egyelőre nem nyilatkoznak.

“Spekulációkat a Mercedes nem kommentál. Amint lesz bejelentenivalónk, közölni fogjuk” – nyilatkozta a Mercedes egyik szóvivője. Heidfeld saját helyzetét is megkönnyítheti a pirellis tesztpilótáskodással, a gyűjtött tapasztalatok miatt vonzóvá válhat azoknak a csapatvezetőknek a szemében, akik még nem találtak pilótát 2010-re.