Nem kért bocsánatot személyesen Michael Schumacher Rubens Barrichellótól azok után, hogy a Magyar Nagydíjon 300 km/órás tempó mellett majdnem a bokszutca falához szorította ellenfelét, amikor az megelőzte őt. A brazil pilóta erről hazájában beszélt, ahova a Forma-1 nyári szünetében utazott. Mint mondta, csak a sajtóból értesült róla, hogy a német, akinek hat évig csapattársa volt, másnap sajnálatát fejezte ki az eset miatt.

Schumacher az internetet üzent

Schumacher az internetet üzent


“Nem kaptam telefonhívást” – mondta a 39 éves pilóta, aki élete 300. versenyére készül az augusztus végi Belga nagydíjon. “De nem bánkódom. Az élet megy tovább. Persze van véleményem, de csendben maradok. A közös időnkben (a Ferrarinál) nem lehetett semmilyen személyes ellenségeskedés a pályán, mert akkor a végén még sérülést okozhattunk volna egymásnak. Nagyon tisztelem a bajnoki címei miatt, de nem nagyon szeretném őt barátnak.”

Barrichello az általa őrült manővernek nevezett eset után Magyarországon úgy nyilatkozott, nem keresi a személyes megbeszélést Schumacherrel, mert “az nem oldja meg a dolgokat”.

“Az élet a másokkal szembeni tiszteletről és a megbocsátásról szól” – mondta ezúttal az újságíróknak, aki hozzátette még, hogy nem haragszik senkire tartósan. Vagyis ha jól olvasunk a sorok között, a Williams versenyzője megbocsátott ellenfelének.