Ralf Schumacher védelmébe vette testvérét, akit komoly támadások értek a Magyar Nagydíjon tett manővere miatt, amikor Rubens Barrichello előzését próbálta mindenáron megakadályozni.  

Sokan azonnali visszavonulását követelték

Sokan azonnali visszavonulását követelték


“Úgy vélem, teljesen helytelen, ha Michaelt úgy ábrázolják, mint valami érzéketlen robotot” – mondta Ralf Schumacher a DTM hétvégi nürburgringi futamán. “Ez nem Michael.”

“Aludt egyet a manőverre és bocsánatot kért, pontosan azért, mert rájött a hibájára. Mindenkinek el kell fogadnia ezt és továbblépni” – tette hozzá a hat F1-futamot megnyerő német a Welt am Sonntagnak adott interjúban.

“Korábban azért bírálták, mert túl kemény volt és rideg, a mostani hangulatát pedig úgy értelmezik, hogy nincs benne ambíció. Ez nem helyes” – folytatta. “Kemény manőver volt, de azt mutatja, még mindig komolyan veszi a munkáját. És vezetői szemszögből a döntések első pillanatban kevésbé tűnnek annyira drámainak” – magyarázta az esetet a 35 éves, ifjabbik Schumacher, aki testvére teljesítményét sem tartja rossznak.  

“Egy dolog világos” – mondta az ifjabbik Schumacher. “A visszatérése segített az egész Forma-1-nek, de neki nem. Én is szerettem volna visszatérni, de ellentétben vele, én nem kaptam ajánlatot. A visszatérés oka egyszerű, elég őrültek vagyunk – jó értelemben – ahhoz, hogy csináljuk. Michael pedig már párszor megmutatta ebben az idényben, hogy még mindig megvan a sebessége.”