A Lotus felvette fiatalpilóta-képzési programjába Nabil Jeffrit. A 16 éves versenyző jelenleg a Formula BMW óceániai bajnokságában indul, ahol az ötödik helyen áll. A maláj fiatalember a Lotus egyik szponzora, az Air Asia pilótaprogramjának támogatottja.

Jeffri szeptember elsején részt vehet a Lotus aerodinamikai tesztjén a duxfordi repülőtéren. Bár ezen várhatóan csak egyenes vonalú próbák lesznek, még a visszafordulást is a szerelők végzik, nagy lehetőség a fiatalembernek. Megismerheti a csapat munkáját és valamelyest megtanulhatja egy F1-es kezelését, ami segítheti fejlődését.

“Lelkesítő, hogy lehetőséget kaptam egy teszten a Lotus Racingnél vezetni. Nagy kiváltság, hogy tapasztalatot szerezhetek a legígéretesebb új Forma-1-es csapatnál” – mondta a tinédzser. “A Lotus versenyautó vezetése felbecsülhetetlen vezetési élményt jelent majd.”

Tony Fernandes, a csapat vezetője hozzátette, hogy Jeffri lehetősége megmutatja, ha valaki tehetséges és keményen dolgozik, akkor megvalósíthatja álmát és eljuthat a motorsport csúcsára, mindegy, hány éves vagy hol versenyez.