Egy hónapos nyári szünet után, augusztus végén Spa-Franchorchampsban indul újra a Forma-1-es világbajnokság. Versenyzők és rajongók körében szinte nincs olyan, aki nem szereti ezt a pályát. Az unalmas versenyek nagyon ritkák rajta. A legtöbb pilóta azt állítja, hogy az egyik legnehezebb pálya a japán Szuzuka mellett. Webbernek a szimulátorban is akad gondja…

A pályát többször átépítették, 14 km-esről 7 kilométer hosszúságúra csökkentették, de így is a Forma-1 jelenlegi leghosszabb versenypályája maradt. A pálya leghíresebb része az Eau Rouge-Radillon kanyarkombináció, a La Source hajtűkanyar után egy viszonylag meredek lejtő vezet a kanyarhoz, majd elérve a bal-jobb-bal kombinációt ismét egy nagyon meredek emelkedő következik. Ez a kanyar nagyon fontos, mert ezen a kanyaron múlhat az, hogy tud-e előzni a hosszú egyenes végén található Les Combes kanyarban.

Idén bizonyosan új győztest avatnak, tekintve, hogy tavaly Kimi Räikkönen nyert a fantasztikusan teljesítő Force Indiás Giancarlo Fisichella előtt.