Vitalij Petrovnak kiemelkedően jól sikerült a Magyar Nagydíj, ennek köszönhetően lehet, hogy megtarthatja állását a következő idényben is a Renault-nál.  

Kubica kiesett, de Petrov hozott 10 pontot

Kubica kiesett, de Petrov hozott 10 pontot


Petrov számára minden tekintetben az év legjobb versenye volt ez, hiszen F1-pályafutása legjobb rajthelyét (7.) szerezte meg, amellyel csapattársa, Robert Kubica elé kvalifikálta magát. Ezek után az ötödik helyen intették le a versenyen, ami eddigi legelőkelőbb eredménye. A Renault-nak annál is fontosabb volt ez az eredmény, mert Kubica kiesett.

Az orosz az eddigi 12 versenyből hármon szerzett pontot, Kínában hetedik, Németországban tizedik lett, ezekért együttesen kapott hét pontot, amihez a hétvégi teljesítményével további tízet jegyezhet fel. Nem véletlen, hogy a csapat vezetése is hajlik rá, hogy megtartsa az oroszt, mint Eric Boullier mondta, Petrov jó úton halad, hogy biztosítsa az új szerződését.

“Persze nem dönthetsz egyetlen verseny alapján, de ha a mostanihoz hasonlóan szerepel és további értékes pontokat szerez, hamarosan hozzánk kötheti a jövőjét” – mondta a csapatvezető. “Egyre közelebb kerül, egyre gyorsabb, kezd önbizalma lenni. Tudja, hogy juthat be a kvalifikáció harmadik részébe és hogyan versenyezzen. Megtanulta, mikor kell támadnia, amikor meg kell előzni valakit a bokszutcában. Egyértelműem készen áll” – mondta Boullier.

Látszik, hogy a Forma-1-ben gyorsan fordulhat a helyzet, hiszen július közepén még arról lehetett hallani, hogy jövőre leváltják Petrovot. Miután a csapatnak sikerült egy komolyabb szponzort szereznie, nincs szükség a fizetős (eredménytelen) pilótára.