Nem tud kikapaszkodni a hullámvölgyből a Mercedes, az istálló képtelen hozni a jó eredményeket. A Hungaroringen nullázott a csapat, Nico Rosberg a bokszutcában szállt el, Michael Schumachert pedig az utolsó körökben taszította le a tizedik helyről Rubens Barrichello.

Mint utóbb kiderült, nemcsak Rosberg, hanem Schumacher kiállásánál is volt egy kis szerencsétlenkedés, öt másodpercet veszített a hétszeres világbajnok, amely nélkül Norbert Haug szerint akár hatodik vagy hetedik is lehetett volna a kerékcsere után.

“Hétfőn két hétre bezárunk” – jelezte Haug, hogy a kötelező szünet miatt nem könnyű a felzárkózás a csapat számára. “Nincs jó időpont a pihenőre, mert mindig lenne mit csinálni, de a gyáriak is megérdemelnek egy kis lazítást.”

“Mostantól már 2011-re koncentrálunk. Természetesen azokat a dolgokat, amelyeket gyorsan ki tudunk javítani, nem fogjuk elhanyagolni, de az olyan elemek (F-csatorna, új diffúzor) fejlesztésére, melyeket jövőre már nem használhatunk, nem fogunk sok időt pazarolni.”