Michael Schumacher tízhelyes rajtbüntetést kapott, amiért a Magyar Nagydíjon olyan keményen védekezett Rubens Barrichellóval szemben, hogy a brazil kis híján a bokszutca betonfalán végezte. A hétszeres világbajnok nem feltétlenül ért egyet a büntetéssel, de elfogadta, hasonlóan a csapatfőnök Ross Brawnhoz.

“Kemény volt – Michael keményen védekezett, a versenybírók pedig keményen büntettek” – mondta Brawn. “Egy pillanatig se gondolom, hogy Michael megpróbálta volna Rubenset a falhoz préselni, csupán megpróbálta elvenni a kedvét attól, hogy belül próbálkozzon.”

“Végül is elég helyet hagyott neki, lehet vitatkozni azon, hogy pontosan mennyit, de ilyen a kemény versenyzés. Elképzelhető, hogy akár veszélyes szituáció is kialakulhatott volna, de ez biztosan nem volt célja Michaelnek.”

Nico Rosberg is kiállt csapattársa mellett. “Michael nem vétett a szabályok ellen” – vélekedett Rosberg. “A pozíció védése teljesen szabályos, de jelen esetben természetesen lehet arról beszélni, hogy nem történt-e túl későn.”

Egy kis keménykedés a múltból, Gilles Villeneuve és René Arnoux