Bejött, amiben az időmérő után csak reménykedtek a Williams-csapatnál: a Magyar Nagydíjon mindkét pilótájuk pontszerző helyen fejezte a jubileumi versenyt. Nico Hülkenberg kiválóan szerepelt egész hétvégén, a futamon végül 6. lett. Csapattársa, a veterán Rubens Barrichello különösen kitett magáért, már-már vérre menő csatát vívott egykori csapattársával, Michael Schumacherrel és győzött is, elvette az utolsó pontszerző helyet a mercedesestől.

“Nagyon jó volt az autó, és akár az ötödik hely környékén is befejezhettük volna a futamot, de a safety car végül keresztül húzta az eredeti tervünket. Maradnom kellett az első szett gumikon, egészen addig, amíg úgy tudhattam le az abroncsok cseréjét, hogy maradjon időm még a pontokért támadni. Nagyon keményen megdolgoztam ezért a pontért, ráadásul a küzdelem nem volt tisztességes és tiszta, majdnem a falon végeztem. Én pontosan tudom, hogy versenyzőként sosem tennék ilyet azzal, aki gyorsabb nálam” – mondta a futamot követő kifakadásához képest már higgadtabban Barrichello.

Hülkenberg 6. helye F1-es pályafutása legjobb eredményét jelenti, így a fiatal német természetesen nagyon örült a verseny után:

“Nagyon elégedett vagyok az eredményemmel, ami annak köszönhető, hogy a csapat és a gyári részleg is nagyon keményen dolgozott. Szerencsésen jöttünk ki a safety car bejöveteléből, ugyanakkor az autó is versenyképes volt és én sem hibáztam. Jó érzés ennyi pontot szerezni tisztességes versenyben. Ezzel az eredménnyel a hátam mögött jó érzés elmenni szabadságra, hogy majd visszatérve hasonló módon folytassam a szezon második felét!”