F1: Hamilton kínjában csak nevet 1
F1: Hamilton kínjában csak nevet 2

F1: Hamilton kínjában csak nevet

F1: Hamilton kínjában csak nevet

F1: Hamilton kínjában csak nevet 25
F1: Hamilton kínjában csak nevet 26
F1: Hamilton kínjában csak nevet 27
F1: Hamilton kínjában csak nevet 28
F1: Hamilton kínjában csak nevet 29
F1: Hamilton kínjában csak nevet 30
F1: Hamilton kínjában csak nevet 31
F1: Hamilton kínjában csak nevet 32
F1: Hamilton kínjában csak nevet 33
F1: Hamilton kínjában csak nevet 34
F1: Hamilton kínjában csak nevet 35
F1: Hamilton kínjában csak nevet 36
F1: Hamilton kínjában csak nevet 37
F1: Hamilton kínjában csak nevet 38
F1: Hamilton kínjában csak nevet 39
F1: Hamilton kínjában csak nevet 40
F1: Hamilton kínjában csak nevet 41
F1: Hamilton kínjában csak nevet 42
F1: Hamilton kínjában csak nevet 43
F1: Hamilton kínjában csak nevet 44
F1: Hamilton kínjában csak nevet 45
F1: Hamilton kínjában csak nevet 46
Fotó megosztása:
F1: Hamilton kínjában csak nevet 47 Míg a Red Bull elképesztő fölénnyel nyerte a Magyar Nagydíj időmérőjét, a pár futammal ezelőtt még valódi riválisuknak látszó McLaren mostanra lemaradt. A kvalifikáción Lewis Hamilton az ötödik lett, míg Jenson Button be sem jutott az első tízbe.

“Nem is csak két-három tizedről van szó, egy másodpercet veszítünk a középső szektorban és még felet az utolsóban. Megnézzük a belső kamerás felvételeket és csak nevetünk. Észbontó, hogy milyen gyorsan mennek! A mi autónk a legjobb formájában van, nem tudom, ők mi a fenét csinálnak, de hihetetlen, milyen gyorsak itt” – mondta a Red Bullról Hamilton.

“Elégedett vagyok a mai eredménnyel. Megkönnyebbülés volt bejutni a Q3-ba, mert nem sokon múlott. Utána teljesen kifacsartam az autót, szóval elégedett vagyok. Holnap nagyon kell koncentrálni, jól kell rajtolnom, mint ahogy az elmúlt versenyeken is tettem. Tisztán kell eljönni az első kanyarban, aztán menni tovább előre. Jó lenne pár helyet javítani a rajtnál, mert nehéz itt előzni. De készen állok, nyomhatjuk!” – mondta a korábbi kétszeres hungaroringi győztes.

Button csak a 11. helyről rajtol vasárnap, az angol szerint az autó egyáltalán nem tapadt az időmérőn:

“A szabadedzésen még nagyon jól ment, de a kvalifikáción egyszerűen nem találtam az egyensúlyt. Egy kicsit módosítottunk a beállításokon, de nem sokat segített. Az időjárás is változott egy kicsit. Délelőtt elégedett voltam az autóval, de délután egyszerűen nem tapadt. De legalább a tiszta oldalról rajtolok és maradt holnapra két szett friss gumim” – nyilatkozta a 2006-os győztes.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh újra a Red Bull és a Ferrari hajlékony első szárnyaival jött elő, a wokingi vezető arra célozgatott, hogy a fair küzdelemben ők voltak a legjobbak.

“Azt hiszem, összességében mi voltunk a merev szárnyú autók közül a leggyorsabbak. Most így látjuk, de valószínűleg nem igyekeztünk eléggé ezen a területen. Tény, hogy minden szárny hajlékony, de ha a szabály szerint a végüknek 85 milliméterre kell lennie az aszfalttól, de mégis leérnek, akkor az már egy kicsit túlzás. Talán itt az ideje, hogy tisztázzuk, mi fér bele” – nyilatkozta  Whitmarsh a BBC-nek.