F1: A Red Bull gúnyt űz a mezőnyből 2 A Magyar Nagydíj utolsó, harmadik szabadedzésén minden ott folytatódott, ahol pénteken abbamaradt: a Red Bull szédítő fölénnyel verte az ellenfeleket. A táblázat élén az első köreiktől kezdve a milton keynes-i csapat két pilótája állt, kettejük párbaját végül Mark Webber nyerte, az ausztrál ugyanis egyedüliként 1:20 alá szorította a köridőt az utolsó szuperlágy gumis etapján.

Webber 1:19.574-es körére még csapattársának, Vettelnek sem volt válasza, igaz, a német sorozatosan forgalomba keveredett az utolsó körein, végül szűk félmásodperces hátránnyal zárt.

Ahogy már Hockenheimben is, a ferraris Alonso tudott a legközelebb férkőzni hozzájuk, de kihívónak őt is nagyon erős túlzás lenne nevezni, hiszen a harmadik helyen már több mint egy másodperccel maradt le Webbertől – érdemes kiemelni, hogy ekkora különbségbe a teljes mezőny befért a tavalyi Brazil Nagydíj második edzésén.

A többiek közül a renault-s Robert Kubica volt a legjobb, de csapattársa, Vitalij Petrov sem ment rosszul, ő a hetedik lett. Közéjük az edzés nagy részében alulkormányzottságra panaszkodó Felipe Massa és a mclarenes Lewis Hamilton fér be.

A top10 végében Nico Rosberg, Jenson Button és a williamses Nico Hülkenberg végzett.

Ha nem történik semmi rendkívüli, ha az eddig csak ígérgetett eső nem szakad le, akkor a 14 órakor kezdődő időmérőn csakis annyi lehet a kérdés: Webber vagy Vettel?

Magyar Nagydíj, 3. szabadedzés, Hungaroring, 2010.07.31.