A Német Nagydíjon elhangzott csapatutasítás után világossá vált, hogy a Ferrari kit kezel idén első számú pilótaként, kit szeretne világbajnokként látni. A Hockenheimben hátrasorolt Massáról még édesapja is elismerte, hogy a csapatsorrendnek vetette alá magát.

“Sajnálatos, hogy a Ferrari így döntött. Mindenki számára egyértelmű, hogy csapatutasítás volt. Felipének jó dolgozóként engedelmeskednie kell a főnöknek, hierarchia van, ő pedig hűségesen követte az utasítást” – nyilatkozta az egyik brazil televíziónak Luiz Antonio Massa.

A pilóta honfitársa, az egykor szintén a Ferrari másodhegedűseként alkalmazott Rubens Barrichello együttérzéséről biztosította Massát.

“Csak annyit mondhatok, hogy nagyon sajnálom őt, amiért ilyesmin kellett keresztülmennie. Ilyet senkinek sem lenne szabad megélnie. Felipe a barátom, bárcsak ne történt volna vele ez. Szerintem valahogy véget kellene vetni az ilyesminek, mert végül úgyis dráma lesz belőle. Verseny közben az ember szeretné legyőzni a másikat, én nem örülnék, ha a csapat adná nekem a győzelmet. Ez sosem tetszett, ezért is álltam odébb, ezért váltottam csapatot” – mondta a Hungaroringen a veterán, akinek ferraris korszakában a csapat utasítására legalább két alkalommal kellett átadnia a győzelmet Michael Schumachernek.

Massa a fentiek ellenére azt hangsúlyozza, hogy ő bizony nem második számú versenyző Alonso mögött: “Amikor el kell ismernem, hogy második számú vagyok, be is fejezem a versenyzést” – mondta.