A szervezőbizottsági tagként is dolgozó Szilágyi Mária elmondta: noha a Forma-1-es Magyar Nagydíj szervezője nem Mogyoród, hanem a Hungaroring, a 6200 lakosú Pest megyei település minden tőle telhetőt megtesz, hogy a világ számos pontjáról a hétvégi futamokra érkező körülbelül 100 ezer vendég a legjobb “színben” lássa a falut, s hírét vigye Mogyoródnak. E cél érdekében tiszta, rendezett utcakép, a hétköznapokon megszokottnál lényegesen több szemetes edény, a forgalmasabb csomópontokon jó néhány mobil WC, a falu közepén pedig elsősegély hely fogadja a sportrajongókat.

Nézhetünk orrkúpokat
Nézhetünk orrkúpokat

Mogyoród nem profitál a Magyar Nagydíjból

Mogyoród nem profitál a Magyar Nagydíjból

Nézhetünk orrkúpokat
Elleshetjük a tutit
A betétfutamok is érdekesek
Parkolás a mezőn
Sör kell minden mennyiségben
Nem árt a fülvédelem
Két ember Afrikában...
szines szagos
Sokan jönnek
Büfészerű
A kínálat egysíkú, pirosat vagy pirosat
A drukkernek kukker
Schumacher már nem kell
Tavalyi az ing, ki veszi meg?
Vannak eredeti termékek is
Tömörülnek a sapkák
Melyik csapat játszik ma?
Messze még a vége
Magyarországon
Külföldi segítség
Minden eladó
A hangulat fokozódik
Egy gombóc 200
Gyalog gyorsabb
Mogyoród nem profitál a Magyar Nagydíjból 74
Aki nem lép egyszerre
Eligazítás
Taxival 9900
Rács mögött
Szabadon
Nagyzolhatunk
Kivetítő az olcsóbb helyekhez is jár
A hang a valóságban hátborzongató
Mogyoród nem profitál a Magyar Nagydíjból 83
Ő is kijött
Nem maradtak otthon ők sem
Mogyoród nem profitál a Magyar Nagydíjból 86
Mogyoród nem profitál a Magyar Nagydíjból 87
Mogyoród nem profitál a Magyar Nagydíjból 88
Mogyoród nem profitál a Magyar Nagydíjból 89
Mogyoród nem profitál a Magyar Nagydíjból 90
Mogyoród nem profitál a Magyar Nagydíjból 91
Mogyoród nem profitál a Magyar Nagydíjból 92
Jó háttér az F1
Mogyoród nem profitál a Magyar Nagydíjból 94
Jó kilátás
Nem túl jó kilátások
Fotó megosztása:
Tömörülnek a sapkák

Tömörülnek a sapkák

Tömörülnek a sapkák


Az irodavezető hozzátette: eddig körülbelül 70 vállalkozó kért kitelepülési engedélyt, de tapasztalatai szerint pénteken megugrik majd a jelentkezők száma – várhatóan 100-an árulják majd portékájukat a versenypálya mellett. A csak 10 százalékban helyi vállalkozók legalább fele “vendéglátós”, de kempingeztetők, parkoltatók, illetve ruha- és ajándékárusok is jelezték részvételüket.

A korábban gyakori büntetések megelőzése érdekében a mogyoródi önkormányzat az ellenőrzéseket folytató 8- 10 szakhatóság legfőbb elvárásait tartalmazó úgynevezett egységcsomagot állított össze a kitelepülő árusok számára – hangsúlyozta Szilágyi Mária, aki szerint Mogyoródnak alig származik pluszbevétele. Mivel a távolabbról érkező vendégek zöme Budapesten száll meg, elvétve fizetnek a helyieknek idegenforgalmi adót, s az árusok adóforintjai sem a mogyoródi kasszát gyarapítják.
    
Az irodavezető beszélt arról is, hogy nem számítanak prostituáltak “látványos” megjelenésére – érdekképviseletük vezetője sem tavaly, sem az idén nem kezdeményezett egyeztetést az önkormányzattal -, ettől függetlenül néhány örömlány biztosan ott lesz a Hungaroringen, noha bájaik árulása tiltott tevékenységnek számít – közölte Szilágyi Mária.
   

Nem túl jó kilátások

Nem túl jó kilátások

Nem túl jó kilátások


A Forma-1-es Magyar Nagydíj idejére a verseny helyszínére vezető utak mentén idén is forgalmi változtatásokat léptet életbe az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK). Emiatt a szokásosnál hosszabb menetidőre lehet majd számítani Budapest és Gödöllő között szombat és vasárnap délelőtt, valamint csütörtök délután, a bokszlátogatás idején.

Változás az elmúlt évekhez képest, hogy hétfőn átadták az M31-es autópálya-szakaszt, így ezen is megközelíthető a Hungaroring. A több hullámban oda- és vissza közlekedők miatt az M3-as autópályán és az M0-s körgyűrűn zsúfoltságra kell készülnie az arra autózóknak. A rendőrök a forgalom irányításával, a mogyoródiak a települési utak egy részének egyirányúsításával járulnak hozzá a rendezvény zavartalan lebonyolításához.