A rejtélyes amerikai Cypher, a szerb Stefan GP és a spanyol Epsilon Euskadi mellett az olasz Durango pályázik a 2011-es Forma-1-es mezőny üres 13. helyére.

A GP2-ből a tavalyi idény végén pénzügyi nehézségek miatt kipottyant csapat a szintén az F1-et célzó 1997-es bajnokkal, Jacques Villeneuve-vel összefogva most nagyon bízik a sikerben, már most dolgozik az F1-es projekten.

“Nincs még garanciánk arra, hogy mi kerülünk be, de úgy dolgozunk, mintha el kellene készülnünk a 2011-es szezonnyitóra. A Durango eleve rendelkezik az FIA konstruktőri engedélyével, így nem kell a gyártás megkezdéséhez külön engedélyeket szereznünk” – mondta az olasz Autosprintnek a Durango vezetője, Ivona Pinton.

“Természetesen most nem árulhatok el mindent, de annyit mondhatok, hogy pénzügyi szempontból földrajzilag igen sokszínű, például egy líbiai cég is érdeklődik az F1-be való belépés iránt” – erősítette meg az olasz a múlt héten felröppent pletykákat.

Pinton a Villeneuve-vel történt összefogásról is beszélt:

“Amikor mi és Jacques tudomást szereztünk róla, hogy mindketten pályázunk, azonnal beszéltünk és kiderült, hogy egybeesnek a céljaink. Mindkettőnknek voltak szándéknyilatkozatai támogatóktól, de  külön-külön nem lettek volna elegendőek egy-egy projektre. Közösen viszont helyére kerültek a kirakós elemei, így már jó adag bizakodással tekinthetünk a jövőbe.”

“Jacques a program egyik kulcsa, a népszerűsége és a kiváló formája egyaránt fontos. Vakon megbízom benne, mert tavaly, amikor a Speedcarban voltunk, és nem mentek jól a dolgok, nemegyszer mondta, hogy az autót ne piszkáljuk, vele van a baj. Nem sokan képesek ilyesmire. Ma viszont ugyanez az ember azt mondja nekem, hogy nagyszerűen érzi magát, csúcsformában van, és nincs okom kételkedni benne!”

“A visszatérési vágya már pár perc után átragad az emberre. Remélem, hogy tényleg F1-es üléshez jut, mert az azt jelentené, hogy mi kerültünk be a száguldó cirkuszba!”