Bár a Brit Nagydíjon Nico Rosberg a dobogóra állhatott, a Mercedes hazai futamán nem alakított valami nagyot: a kvalifikáción Michael Schumacher már a második körben kiszállt, a versenyen pedig Rosberg és Schumi is csak a pontszerző helyek végén zárt.

A hétszeres világbajnok ennek ellenére hangsúlyozza, hogy nincs ok a pánikra, javulni fognak, akár már a hétvégén, a Hungaroringen is jobban teljesíthet majd a Mercedes.

“A múlt hétvégi Német Nagydíj egyértelműen csalódást okozott, de az elmúlt versenyeken láthattunk már különböző eredményeket a csapattól. Ezt tekintetbe véve Magyarországra is pozitív hozzáállással érkezem.”

“Világos, hogy jobban ki kell ismernünk az autót és a fejlesztéseket, de Budapest segíthet ebben a tekintetben. Ahogy a legutóbbi futam után mondtam, nyugodtnak kell maradnunk, meg kell vizsgálnunk a részleteket, ki kell elemeznünk, hogy a legtöbbet tanulhassuk az ilyen hétvégékből. Így javulhatunk, talán már ezen a hétvégén Magyarországon” – mondta Schumacher, aki korábban négyszer győzött a Hungaroringen.