Sokan mondják, hogy a kanyargós, lassú mogyoródi Hungaroring tulajdonképpen Monaco falak nélkül, a Renault pedig idén kiválóan szerepelt a mediterrán hercegségben, Robert Kubica a harmadik lett, de ezúttal nem számít hasonló eredményre.

“Azt hiszem, ez a futam jobban fekszik majd az autónknak, bízom benne, hogy közelebb lehetünk az élmezőnyhöz, mint Németországban, de őszintén szólva nem hiszem, hogy újra olyan tempónk lehetne, mint Monacóban volt” – mondta a lengyel.

“A Hungaroringre nagyon nehéz beállítani az autót, mert vannak hosszú kanyarok, ahol fontos az első tengely jó tapadása, de másutt a stabil hátsó lényeges. Huppanók is vannak, és mindenféle típusú kanyar is van a pályán, ezért minden területre figyelni kell a beállításoknál, az autó egyensúlyánál. Fizikailag és fejben is megterhelő, mert sok a kanyar, csak egy igazi egyenes van, és még az sem valami hosszú. Nincs lehetőség töltődni, egyfolytában koncentrálni kell” – magyarázta Kubica a Hungaroring kihívásait, amelyek mellett azért pozitívumot is említ.

“Mielőtt az F1-be kerültem, az volt az érzésem, hogy a Hungaroring nem egy kedvelt helyszín, de én nagyon élveztem, amikor először vezettem rajta. Nagyon várom a hétvégét, hiszen általában nagyon sok lengyel szurkoló jön Budapestre, amolyan hazai futam ez számukra és számomra. Sok-sok embert várok, a tömeg jó hangulatot csinál, remélem, jól teljesíthetek előttük!”