Ugyan a McLaren nem tudott beleszólni a győzelem sorsába Hockenheimben, a csapat ezúttal “saját terepére” érkezik a Hungaroringre. A pályát mindkét pilóta szereti, Lewis Hamilton és Jenson Button összesen három győzelmet szerzett nálunk az elmúlt öt évben. A címvédő számára különösen kedves a helyszín, hiszen karrierje első diadalát is nálunk aratta az esős 2006-os futamon.

A McLarennél imádják a Hungaroringet 1
A McLarennél imádják a Hungaroringet 2

A McLarennél imádják a Hungaroringet

A McLarennél imádják a Hungaroringet

A McLarennél imádják a Hungaroringet 5
A McLarennél imádják a Hungaroringet 6
Fotó megosztása:
A McLarennél imádják a Hungaroringet 7


“Magyarországon nyertem az első futamomat, ma is úgy emlékeszem rá, mintha tegnap lett volna! Pontosabban leginkább a verseny utáni pillanatokra emlékszem, amikor végleg tudatosult, hogy ez valóság. Nagyszerű pillanata a volt a pályafutásomnak!”

“Ami a pályát illeti, ez egy jó pálya. Nagyon fegyelmezetten kell vezetni, ha az ember jó köridőt akar. A kerékvetők néhol elég magasak, ezért precíznek kell lenni a gyors részeken. Szerencsére egy nagy leszorítóerős helyszín, ezért jó a tapadás – legalábbis vasárnapra, mert a hétvége elején még elég poros. A csapatnál úgy érezzük, hogy a nagy leszorítóerős csomagunknak fekszik majd” – magyarázta a címvédő.

A másik mclarenes, Lewis Hamilton eddigi három F1-es idénye alatt kétszer is tudott győzni a Hungaroringen, természetesen ő is szereti a Magyar Nagydíjat:

“Imádok Magyarországon versenyezni! Budapest fantasztikus, gyönyörű város, nagyon szeretek egy napot eltölteni ott, a pálya pedig igazán egyedi helyszín. Lassú, előzésre alkalmatlan pályának tartják, de én nem értek egyet ezzel. Először is, van azért néhány gyors kanyar, főleg a beláthatatlan négyes, és a jobbos 11-es, és az átalakítása óta az első kanyarban egyértelműen lehetséges az előzés, még ha nem is könnyű.”

“Ezen a pályán tényleg mindent bele kell adni, olyan, mint Monaco, nincs idő pihenni, egyik kanyarból jön a másik, az ember végig keményen fogja az autót, ami igazán élvezetes, ha az autó jó is. Mindig is jól mentem itt, 2007-ben nyertem, tavaly pedig életem egyik legtöbbet jelentő győzelmét arattam. Az egész csapat mámorban úszott, mert az F1 egyik legnagyobb visszatérését jelentette – az évet a rajtrács végén kezdtük de a győzelemig jutottunk!”

A csapatfőnök, Martin Whitmarsh is reménykedve tekint a Magyar Nagydíjra, az angol mind a múlt, mind a jelen szempontjából bizakodhat a jó eredményben:

“A McLaren mindig is jól teljesített a Hungaroringen. Lewis 2007-ben és 2009-ben is győzött, az utóbbi különösen emlékezetes, ugyanis ez volt az első KERS-szel szerelt autós győzelem. Természetesen nem feledhetjük Heikki (Kovalainen) 2008-as győzelmét sem, az idei évtől is jó eredményt várunk.”

“Bár tudjuk, hogy Hockenheimben lassabbak voltunk a riválisoknál, az MP4-25 jobban szerepelhet a nagy leszorítóerős csomaggal. Ezen kívül a kipufogós diffúzorral is túl vagyunk egy versenyen, sok adatot gyűjtöttünk, amivel tovább javíthatjuk a koncepciót.”