A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint Lewis Hamilton helyesen döntött, amikor az idei szezon előtt elbocsájtotta az egész addigi karrierje során menedzsereként dolgozó Anthony Hamiltont. Az angol szerint idén végre a saját lábára állhat a 25 éves pilóta, miután sem az idősebb Hamilton, sem a McLarennél őt kinevelő “második apja”, Ron Dennis sincs már a közelében.

“Lewis szét volt esve az év elején. De el kellett jönnie ennek, mert bizonyos értelemben az apja és Ron is fojtogatta. Ők biztosan tiltakoznának emiatt, de igazából nagyon hasonló személyiségek, mindketten uralkodó jellemek” – mondta az angol a Telegraphnak.  

Hamilton édesapja elküldése óta még nem választott új menedzsert, és lehetséges, hogy nem is egy személyre, hanem más sztársportolókhoz hasonlóan egy nagy ügynökségre bízza majd, hogy globálisan építsék a “Hamilton-márkát” – Whitmarsh reméli, hogy ebben az esetben sem szenved majd hátrányt maga a versenyzés.

“Igen, ez egy kicsit gondot jelenthet. Amikor Lewis megszervezi az új menedzsmentjét – remélem, ez télen lesz, nem szeretném, ha belezavarna az idénybe -, jó lenne, ha nem esnének túlzásba. Lewis még átírhatja az F1 történetét, minden idők legnagyobb pilótája lehet” – magyarázta a csapatfőnök.