F1: A Pirelli megkezdte a gumitesztelést 1
F1: A Pirelli megkezdte a gumitesztelést 2

F1: A Pirelli megkezdte a gumitesztelést

F1: A Pirelli megkezdte a gumitesztelést

F1: A Pirelli megkezdte a gumitesztelést 6
F1: A Pirelli megkezdte a gumitesztelést 7
F1: A Pirelli megkezdte a gumitesztelést 8
Fotó megosztása:
F1: A Pirelli megkezdte a gumitesztelést 9 A hosszú huzavona után az év végén távozó Bridgestone leváltására kiválasztott olasz Pirelli megkezdte a Forma-1-nek szánt abroncsai versenypályás tesztjét a franciaországi Paul Ricard-on, írja a ManipeF1.com.

“Nekikezdtünk az első teszteknek a GP2-es autóval. A Paul Ricard-on végzett első próbák nagyon sikeresek voltak, nagyon elégedettek vagyunk a gumival” – mondta a Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery Hockenheimben.

A pirellis főnök azt nem árulta el, hogy ki vezette a 2011-es, az F1-esekhez nagyon hasonló, új GP2-es járgányt, viszont utalt rá, hogy hamarosan eldől, melyik Forma-1-es autóval folytatják majd a teszteket. Korábban felmerült, hogy az idén ralizó Kimi Räikkönenre bíznák a gumiteszteket, a pártatlanság jegyében pedig a BMW vagy még inkább a Toyota 2009-es autóját használhatnák erre a célra.

A Forma-1-es csapatok első ízben a közvetlenül a szezonzáró után tartott novemberi abu-dzabi teszten próbálják majd ki a 2011-es gumikat.