A Ferrari a vasárnapi Német Nagydíjon a schumacheri időket idéző nyíltsággal rendezte a befutót, Felipe Massát Fernando Alonso elengedésére utasították, a brazilnak át kellett adnia a győzelmet csapattársának.

A húzásért a csapatot meg is büntették 100 ezer dollárra, és később az FIA Motorsport Világtanácsa előtt is felelniük kell még. A verseny után többen is élesen bírálták a Ferrarit, a Red Bull főnöke otromba manipulációnak látta a történteket, a másik fő rivális, a McLaren azonban nem akar nyilvánosan kritizálni.

“Nem szeretnék ebbe belemenni. Megvan róla a véleményem. Gyorsabbak voltak nálunk, kettős győzelmet arattak, de talán nem olyan sorrendben, ahogy az emberek látni szerették volna. A véleményemet közvetlenül a Ferrarival osztom majd meg, a sajtónak nem kívánok erről beszélni” – mondta a wokingi főnök, az egyben a csapatok szervezetét, a FOTA-t is elnöklő Martin Whitmarsh.

Az angol hangsúlyozta, hogy a McLarennél nem érvényesül az első számú pilóta filozófiája, ők a nyílt versenyben hisznek.

“A 90-es évek végére visszatekintve történt ez-az, de mi a verseny mellett döntöttünk. Azt hiszem, hosszú távon egészségesebb, ha hagyjuk versenyezni a pilótáinkat.  Én így döntöttem és így is teszünk. Mások úgy csinálják, ahogy ők akarják, az FIA-ra és a Ferrarira tartozik, hogy mi a helyes. “

“Én is csak annyit tudok, mint bárki más, láttam amit láttam, hallottam, amit hallottam, de majd mások kommentálják. A Ferrari gyors volt, és úgy versenyzett, ahogy. Ez azért nem újdonság tőlük, nem igaz?” – tette hozzá.