A McLaren csapatfőnöke, a 22 éve wokingi alkalmazásban álló Martin Whitmarsh szerint soha nem szurkoltak még annyian a csapatnak, mint manapság. Az angol szeretné, ha a nem túl távoli jövőben a McLaren lehetne a sportág legnagyobb neve.

“Véleményem szerint ma a Forma-1-ben a Ferrari a legnagyobb brand, ezt elismerem és elfogadom. A McLaren a második, jó nagy előnyben a harmadikhoz képest, bárki is legyen az. Természetesen a Ferrarinak 60 éves múltja és számos bajnoki címe van. Ahelyett hogy irigykednék, vagy nem vennék erről tudomást, jobb kimondani, hogy egyszerűen fantasztikusak” – magyarázta az angol.

“De egy nap szeretnénk eléjük kerülni. Nem történik majd egyik napról a másikra, de butaság lenne ülni a babérjainkon, és nem vágyni arra, hogy a Ferrarinál is nagyobb név lehessünk. Lehet, hogy az én pályafutásom alatt nem sikerül, de tíz, húsz év múlva miért ne lehetne? Húsz évvel ezelőtt nevetséges lett volna ezt mondani, de nem hiszem, hogy ma is ez a helyzet. Talán tíz év múlva még reálisabban hangzik majd, húsz év múlva pedig el is érjük.”

Whitmarsh azt mondja, hogy a két hete Silverstone-ban tapasztaltak után tudatosult benne a csapata népszerűsége, amikor annyi McLaren-szurkolót látott, ami csak Monzához, a tifosik tömegeihez hasonlítható.

“Péntek délelőtt meg kellett állnom az autóval, mert embereket engedtek át az úton. Először átkozódtam, amiért vesztegelnem kellett, de aztán pár perc múlva feltűnt, hogy az emberek 50 százaléka McLaren-sapkát vagy pólót visel. Ilyet sosem láttam korábban, még a Senna-Prost időszakban sem!”

“A Ferrari iránti legnagyobb tisztelettel mondom ezt, de évekig szerte a világon mindenütt Ferrari-termékeket láttunk a pályákon, azonban el kell ismerni, hogy mostanra sokkal kevesebb van. De lehet, hogy tévedek, és mi növekedtünk.”

A csapatfőnök szerint az új népszerűség leginkább a két versenyzőnek, a 2008-as és 2009-es bajnoknak, Lewis Hamiltonnak és Jenson Buttonnak köszönhető.

“Sosem éreztem még ekkora szurkolói támogatást, mint most. El kell ismerni, hogy leginkább a pilótánknak köszönhető, és ugyanannyira a pályán kívül, mint az azon nyújtott teljesítményüknek. Mindketten vonzó személyiségek, tisztességes emberek, akikhez mások is tudnak kötődni.”