Nem jött össze a Német Nagydíj időmérő edzése a Force Indiának, Vitantonio Liuzzi már az első szakaszban falhoz csapta autóját, de Adrian Sutil sem jutott előrébb a 14. helynél, amelyből ráadásul az edzés előtti váltócseréje miatt 19. pozíció lett.

Liuzzi balesete miatt rövid időre az edzést is meg kellett szakítani, az olasznak azonban nem esett baja. “Volt néhány jó köröm, de eltaláltam egy tócsát a füvön” – magyarázta Liuzzi. “Keményen a falnak csapódtam, nem esett komolyabb bajom, de nagy kár ezért a hibáért, mert így csak a rajtrács végéről indulhatok. Néhány helyet talán előreléphetünk, meglátjuk, mire lesz elég a versenytempónk.”

Ezúttal Adrian Sutil sem érezte a ritmust, nem volt esélye a Q3-ra. “Nem volt jó nap ez a mai” – kesergett Sutil. “Jól kezdődött a hétvége az esőben, az autó remek volt, de ma nem alakultak jól a dolgok. Reggel gondom akadt a váltóval, nem tudtam körözni és végül ki is kellett cserélnünk az alkatrészt.”

“Az edzésen nem volt tapadás, ide-oda csúszkált az autó, de a verseny még hátravan. Jó stratégiával összejöhet egy ennél jobb eredmény.”