Michael Schumacher Forma-1-es visszatérését jóindulattal sem lehet sikernek nevezni, a csapattársához mérteni is eredménytelen hétszeres bajnokot egyre többen búcsúztatják már, ő azonban egyáltalán nem gondol ilyesmire.

Az újságírók Hockenheimben kategorikus választ kérve szegezték a kérdést a németnek, hogy marad-e 2011-ben is: “Igen” – fogalmazott egyértelműen Schumacher, aki az elérendő céllal kapcsolatban sem ködösített.

“A cél az, amit már korábban is mondtam, és amit az F1-es visszatérésemkor is hangoztattam: meg akarom nyerni a bajnokságot. Erre koncentrálok, ezért vagyok itt.”

A 41 éves pilóta elismerte, hogy alulmúlta az elvárásokat, de hangsúlyozta, hogy a közönség eleve túl magasra tette a mércét:

“Hogy tökéletesen elégedett vagyok-e a teljesítményemmel? Talán hiba lenne ezt állítani. Nagyok az elvárások, de józannak kell lenni, ugyanis azoknak talán lehetetlen megfelelni. Egyszerűen nem reális, hogy három év kihagyás után ugyanott folytassam egy olyan autóval, ami nem ad erre lehetőséget.”

“Időbe telik, de nagyrészt élvezem az egész folyamatot. Egyszer fent, egyszer lent,ilyen a motorsport. Bízom benne, hogy elérem a célomat, erre koncentrálok!”