Bár az idényt két dobogóval kezdte Felipe Massa, azóta mindössze egyszer jutott az első öt közé, az elmúlt három nagydíjon pedig pontot sem tudott szerezni, gyakorlatilag ki is esett az idei bajnoki küzdelemből.

“Természetesen nem vagyok boldog. Nem úgy sikerült a szezon eleje, mint vártam. Az első két verseny rendben volt, összejött két dobogó, de utána nem voltak jó futamaim, főképp nem az utolsó három. Nem kellemes, amikor zsinórban három futamon történik valami, ami miatt nem szerez pontot az ember, amikor jó helyzetből hirtelen a mezőny végére kerül” – panaszolta a pilóta.

“Kanadában az első kanyarbeli ütközés, Valenciában a biztonsági autó, Silverstone-ban pedig a gumiprobléma miatt lettem az ötödikből tök utolsó.”

Massa ezzel együtt bízik a Ferrari javuló formájában, ebből merít erőt a következő futamokra.

“Az elmúlt két futamon egészen jó fejlesztéseket hoztunk az autóhoz. A korábbi versenyekhez képest előreléptünk, versenyképes lett az autó. Fontos, hogy az ember megőrizze a motivációját, az autó is egyre javul, remélem, a következő nagydíjon még jobb lesz. Ez adhat lendületet ahhoz, hogy minél jobb eredményre törekedjünk.”