Brendon Hartley menedzsmentje egyelőre nem kommentálta a hírt, de több forrás is beszámolt róla, hogy a húszéves új-zélandit kitette junior csapatából a Red Bull. Hartley az ausztrál Daniel Ricciardo mellett volt tartalékos, hivatalosan a Toro Rosso beugrójaként tevékenykedett, de a háttérben ennél sokkal komolyabb munkát végzett.

Ricciardóhoz hasonlóan nemcsak a World Series by Renault sorozatban harcolt, hanem a gyárban a szimulátoros fejlesztéseken is dolgozott. Méghozzá közmegelégedésre, aki eddig vele dolgozott, mindenki dicsérte tudását, főleg a jövő évi fejlesztésekkel foglalkozott.

Ennek ellenére most kitették a csapatból, amire magyarázat lehet, hogy a versenypályán nem volt túl sikeres: miközben Ricciardo két futamot is nyerve második a World Series összetettjében, Hartleynak még nem sikerült nyernie és csak hatodik.

Hartleyt a hírek szerint a brit Forma-3-ban, a Carlinnál versenyző francia Jean-Eric Vergne váltja, az egyik új-zélandi rádiónak már megerősítette, hogy új csapatot keres. Úgy tudni, hogy a szárnymizériához hasonlóan ez a döntés sem csapaton belül született, az osztrák vezetés határozott Hartley sorsáról.