Az idei Német Nagydíjon összesen hat hazai pilóta, köztük a korábban istenként tisztelt Michael Schumacher is ott lesz a rajtrácson, ez azonban nem nagyon látszik a jegyeladásokon.

A verseny szervezője, Georg Seiler májusban még ugyan arról beszélt, hogy igény esetén további 45 ezer férőhelyet tudnak biztosítani ideiglenes lelátókon, de mostanra kiderült, hogy még csak telt ház sem lesz a hétvégi versenyen.

“Úgy tűnik, 65 ezer nézőnk lesz (a futamon), ami kiegyensúlyozott eredmény” – mondta a SID hírügynökségnek a héten Seiler.

A legutóbbi, 2008-as hockenheimi futamon 62 ezer néző volt kinn, míg a pálya teljes befogadóképessége 75 ezer fő. Hiába azonban a mérsékelt érdeklődés, egy csapat, a Mercedes GP számára kiemelt jelentőségű lesz a hétvége.

“A hockenheimi Német Nagydíj klasszikus a Mercedes-Benz számára, és különös öröm, hogy legutóbb, 2008-ban Lewis Hamilton győzött a McLaren-Mercedesszel. Most, két évvel később első ízben versenyzünk otthon az új ezüst nyilakkal, szeretnénk a lehető legjobban bemutatkozni a Mercedes GP-vel. Nagyon sok szurkolónk lesz Hockenheimben, a Mercedes-Benz lelátó 6500 jegye sosem fogyott még el gyorsabban, mint most” – mondta a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug a hazai bemutatkozásról.