Ahhoz képest, hogy a Silverstone-ra készült fejlesztési csomag nagy részét végül le kellett szerelni Jenson Button és Lewis Hamilton autójáról, a McLaren nem ért el rossz eredményt a Brit Nagydíjon. Hockenheimben újra próbálkozik a csapat a Red Bulltól lesett kipufogóval, az elmúlt két hétben lázas munka folyt a gyárban.

“Nagyon sikeres versenyeken vagyunk túl, de egyetlen pillanatig sem gondolhatjuk, hogy fejlesztések nélkül versenyben maradhatunk a világbajnoki csatában” – mondta Martin Whitmarsh csapatfőnök. “A Brit Nagydíj óta eltelt napokban számtalan tesztet végeztünk el a gyárban, sok időt töltöttünk a szélcsatornában is, hogy az új diffúzor teljesítménye megfelelő legyen.”

“Természetesen a finomhangolás péntekre marad, így a szabadedzéseken intenzív programra készülünk: Lewis és Jenson is szorgalmasan próbálgatja majd a T2 és T3 padlólemezeket. Amennyiben az eredmények kielégítőek lesznek, az új fejlesztést megtartjuk egész hétvégére.”

“2004-es a legszebb emlékem Hockenheimről, amikor a 13. helyről a másodikig léptem előre” – készülődött a hétvégére Button. “Élvezem a pályát, a fő célom, hogy két gyenge időmérő után kicsit egyszerűbbé tegyem a saját dolgomat vasárnapra. Sok dolgunk lesz, de remélhetőleg a pénteki tesztek jól sülnek el és a versenyen is kihasználhatjuk a fejlesztések előnyeit.”

“2008-ban megnyertem az utolsó hockenheimi versenyt, fantasztikus autónk volt, enyém lett a pole, hasonló forgatókönyvben bízom ezen a hétvégén is” – nyilatkozta Hamilton. “Nagy kérdés, mire lesz képes a többi csapat, az utolsó versenyeken némi éledezést mutattak, az eredmények nem feltétlenül tükrözték valós tempójukat. Jó mérce lesz a Német Nagydíj abban a tekintetben, hogy mit érhetünk el az idény második felében.”