F1: Líbiából is pénzelik Villeneuve-éket 2 Jacques Villeneuve az olasz Durangóval karöltve pályázik a 2011-es bejutásra, egyre több részlet derül ki az anyagi háttérről. Az egyik befektető állítólag a líbiai vezér, Moamer Kadafi fia, aki elsősorban üzletemberként és futballistaként ismert.

Orosz és olasz befektetők is támogatják a projektet, Villeneuve csapattársa Luca Filippi és Davide Valsecci lehet, persze csak sikeres pályázat esetén. Az ifjabbik Kadafi szoros kapcsolatban áll a líbiai Tamoil olajtársasággal, a Juventus labdarúgócsapatának korábbi mezszponzorával, vélhetően a cég áll támogatóként Villeneuve-ék mögött.

Egy másik hír szerint hiába a sok bátor pályázó, elképzelhető, hogy a nemzetközi szövetség végül nem hirdet győztest. Minden az anyagiakon múlik, az FIA ugyanis nem szeretne még egy olyan fiaskót, mint ami a USF1-nal történt: minden jelentkezőnek jelentős garanciát kell felmutatnia, egyelőre pedig nem biztos, hogy képesek lesznek a sok millió dolláros biztosíték letételére.