Fontos verseny vár hétvégén a Mercedesre, a német csapatnak két hazai pilótával illene jól szerepelnie a Német Nagydíjon. “Egy dolog biztos: hazai közönség előtt mindig különleges érzés vezetni” – mondta Schumacher. “Hockenheimben az abszolút maximumot fogom kihozni magamból, hogy így mondjak köszönetet a szurkolóknak, akik oly’ sok támogatást nyújtanak nekem.”

“Minden német pilótának különleges ez a futam, de az egész világon kevés olyan hely van, mint ez a pálya, energiával tölt fel mindenkit. Mercedes-pilótaként ez lesz az első fellépésem hazai környezetben, extra motivációt kölcsönöz számomra, hogy a Mercedes család szeme láttára mutathatom meg, mire vagyunk képesek. Készülünk néhány új fejlesztéssel is, amelyekkel remélhetőleg előre léphetünk.”

“Idén még jobb lesz a Német Nagydíj, hiszen Mercedes-pilótaként utazhatok Hockenheimbe” – hangolt Rosberg. “Nagyszerű emlékeim vannak a pályáról, eddig minden kategóriában nyerni tudtam, az első együléses győzelmemet is itt szereztem meg. Mindig fantasztikus a hangulat, különösen a stadion részben hangosak a rajongók.”

“Több remek előzési pont is akad a pályán, a versenyek gyakran izgalmasak. Nagy lökést ad számunkra, hogy az előző versenyen dobogós voltam, keményen fogunk dolgozni a javulásért és egy újabb nagyszerű hétvégéért.”

Ross Brawn csapatfőnök szerint Silverstone-ban nagyjából mindent sikerült kihozni az autóból, ami benne volt, Rosberg dobogóját a kemény munkáért járó jutalomként értékelte. “Hockenheimben újabb lépést teszünk előre, remélhetőleg a német kollégák előtt is hasonlóan jól szerepelünk majd, mint Silverstone-ban” – nyilatkozta Brawn.